Arkadaslar, Google Shopping kullanimini kisa bir sekilde aciklayacagim. Eksik ve hatali yazim icin simdiden özür dilerim
Öncelikle Googlede hesabiniz olmali. Hesabiniza login olup produkt (Türkcesini bilemeyecegim) buradan Merchant Center tiklayin. Google Merchand Center paneli acilacaktir. Buradan ayarlar kismindan öncelikle ürünler katalogunuzu yükleyeceginiz ftp hesabi olusturmaniz gerekmektedir. Anlasilmayan konularda googleden arastirin.
Ayarlar kismini basarili bir sekilde tamamladiktan sonra katalogunuzun olusturulacagi OrnekUrunler.txt dosyasi olusturacagiz. Bu dosyayi önce exel olarak hatirlayacagiz.
Exel'de basliklar ekteki resimde görüldügü sekilde su sekilde olmalidir (mevcut Almanca olarak düzenlenmistir. Siz Türkce karsiliklarini veya ingilizce olarak düzenlemek icin internetten arastiriniz:
id title beschreibung google produktkategorie produkttyp link bildlink zustand verfügbarkeit preis sonderangebotspreis marke ean isbn mpn farbe größe material muster produktgruppe versand versandgewicht
Exel dosyasinda ürün no, ürün adi, ürün detayi, ürün kategorisi, ürün sinifi, ürün linki, ürün resim linki vs. düzenledikten txt olarak masaüstüne kaydedin.sonra merchant centerden daten feeds tiklayip önce test dosyasi secin ve upload edin. dosyanizdaki hatalar burada belirtilecektir. Tüm hatalari giderdikten sonra gercek olarak yeni daten feeed hesabi acip düzenlemis oldugunuz txt dosyasini upload edin. Bu islemi yaptiginizda ekteki resimde oldugu sekilde gözükecektir.
Daha sonra ürünler tiklayin. Burada ekteki resimde görüldügü sekilde google shoppingde aktif ürünlerinizi göreceksiniz.
Bu islemler sorunsuzca tamamladiktan sonra yarin saat ile bir saat zaman araliginda ürünleriniz indexlenmeye baslayacaktir. Sitenizin veya firmanizin ismini shopping aramaya yazdiginizda ekteki resimde gözüktügü sekilde googlede yerini almis olacaktir.Ürününüzün googledeki siralamasini görmek icin ürününüzün adni shopping aramaya yaziniz. Bu sekilde ürününüzün kacinci siralamada yeraldigini göreceksiniz. ürün adina göre google ilk sayfada ürünlerin ilk üc ürün google ilk sayfada cikmaktadir. Ekte örnek ürünümüzün googledeki siralamasi gözükmektedir.
Elimden geldigince aciklamaya calistim. Takdir edersiniz ki tam olarak anlasilir bicimde yazmak icin neredeyse bir destan yazmak gerekir. Daha genis bilgi edinmek icin internette konu hakkinda arastirmalar yapiniz. Zaman icinde kendinizi gelistirecek ve googlede ürünlerinizin dah aktuel olmasini saglayacaksiniz.
Not: Ekteki resimleri inceleyiniz
Kolay Gelsin