3 sonuçtan 1 ile 3 arası

Konu: Bebeklere Verilecek Ek Besinler Nelerdir?

  1. #1
    Junior Member
    Üyelik tarihi
    Aug 2016
    Mesajlar
    1
    Tecrübe Puanı
    0

    Standart Bebeklere Verilecek Ek Besinler Nelerdir?

    Bebeklere Verilecek Ek Besinler Nelerdir?



    Bebeklere verilecek ek besinler ; 4 Ayını doldurmuş bebeğe günde 2-3 kez ek besin olarak anlatıldığı gibi hazırlanmış inek sütü veya evde hazırlanmış ve gerekirse bir miktar tatlandırılmış yoğurt verilebilir. Ayrıca taze meyveden hazırlanmış meyva suları küçük miktarlarda başlanarak kaşıkla verilebilir.Meyva suyu hazırlamakta elma, şeftali, muz, portakal ve havuç kullanılabilir. Bir defada verilecek meyva suyu miktarı 100 mililitre ( = bir çay bardağı ) 'yi geçmemelidir.

    Portakal ve Mandalina gibi meyveler sıkılarak suları kolayca alınabilir. Elma, Armut ve şeftali gibi kabuklu ve nisbeten sert meyveler kabukları soyularak önce ezilerek püre haline getirilir ve bu püre tülbentten geçirilerek suları elde edilebilir. Annesütü.info olarak bizim sizlere tavsiyemiz ; Ek gıda olarak eğer bebeklerinize doğal besin istiyorsanız Optinaturel Firmasının Naturpy Bebek Tarhanası ürünü 'nü sizlere tavsiye ediyoruz. Naturpy Bebek Tarhanası Sağlıklı Beslenmek Bebeğinizin Hakkıdır. Naturpy Bebek Tarhanası üretiminde doğal köy ortamında yetişmiş besinler kullanılır. Özel kapalı alanlarda hijyenik koşullarda üretilerek, güneş görmeyen kapalı ranza sisteminde gölgede kurutma yapılır. Naturpy Bebek Tarhanası nelerden oluşur : Tam Buğday Unu, Domates, Taze Kırmızı Biber, Havuç, Yoğurt, Soğan, Sarımsak, Yeşil Mercimek, Kırmızı Mercimek bulunur. Ekstra tatlandırıcı yada katkı maddesi içermez. İçerisinde tuz yoktur. Bebekleriniz için en güvenli gıdalardan biridir. Bebeklere verilecek ek besinler arasında aşağıda belirttiğimiz ek besinleri verebilirsiniz.

    Evde Yoğurt Yapımı ; Kaynatıldıkdan sonra 30 dereceye kadar ılıtılan 100 militre süt içine 1 çay kaşığı yoğurt mayası eklenir. Yoğurdun mayalandığı kap bir örtü ile sarılarak 3-5 saat bekletilir ve açılır. Bebek tatsız geldiği için yoğurdu yemek istemez ise içerisine biraz toz şeker ilave edebilirsiniz. ( aşırıya kaçmayın )

    Unlu mamalar ve muhallebiler ; Ülkemizde bebek beslenmesinde en çok kullanılan ek - gıda türü muhallebidir. Eczanelerde çeşitli isim olarak " bebek maması " olarak da geçmektedir. Bu maddelerin içeriği genelde karbonhidratlardan oluşmaktadır. Bebeğin temel gelişimi için gerekli olan proteinlerden yoksundur. Nişasta gibi unlu madeler ile beslenen çocukların tombul bir görünüm kazanmaları da aileleri yanıltmaktadır. Tek yönlü olarak beslenmenin bir sonucu olarak bu bebeklerin vücudunda yağ dokusu artmış , buna karşılık kas , kemik ve sinir beyin dokularının iyi gelişmediği gözlemlenmektedir. Kısacası her tombul olan çocuk sağlıklı maşallah tosunum yediği yaradı gibi ifadeler aslında yanlıştır.

    6. Aydan itibaren bebeklere verilecek gıdalar arasında ; Değişik sebze çorbaları , meyve püreleri , yumurta sarısı (alerjisi olup olmadığını test ettirmelisiniz ) , Tarhana olarak sıralanabilir.

    Sebze Çorbası ; Mevsim sebzelerinden birkaçı ( patates, domates, havuç ) yıkanıp soyuldukdan sonra rendeden geçirilerek bebeğin alabileceği bir kıvama getirilip ince bulgur , mercimek veya prinç ile karıştırılarak bir miktar iyice çekilmiş kıyma ve bir kaşık sıvı yağ ile kaynatılarak pişirilir. Bebeğin ağzını yakmayacak kadar ılık kıvama getirildik den sonra kaşık ile bebeğe verilebilir.

    Yumurta içinde bulunan bol miktarda protein nedeni ile 6 aylık oldukdan sonra bebeğe başlanması faydalı olacaktır. Alerji yapabilme olasılığı yüksek olduğu için yumurtanın akı 1 yaşından önce verilmez. sarısıda suda iyice haşlanıp akından ayırt edildekden sonra az miktarda balşanarak haftada 1 kez verilebilir.

    6. Ayını doldurmuş bebeklerde Anne sütü yetersiz kalabilir ; 6.ayını doldurmuş bir bebeğin protein ihtiyacını karşılamaya anne sütü tek başına yeterli gelmez. Özellikle protein yönünden zengin gıdalar ile beslemek gerekir. Bunun içinde iki kez çekilmiş kıymadan yapılan ızgara köfte , beyaz peynir , tam süt ve yoğurt gibi hayvansal kaynaklı besinler yanında kuru baklagillerin , ülkemizde mahsus bir besin maddesi olan tarhananın ve sebze meyve pürelerinin bebeğin alabilecek şekilde pişirilip hijyenik bir ortamda ılık olarak verilmesi bebeğin sağlığı açısından önemlidir.

    6. Aydan itibaren bebeğe sabah kahvaltısı verilir. Kahvaltıda bir bardak sulandırılmamış inek sütü içine küçük bir dilim beyaz peynir , bir yumurta sarısı , tat vermek için bir tatlı kaşığı pekmez veya bal bir dilim ekmek içi yada iki biskivi ufalanarak konulur. Bebek büyüdükçe daha yoğun olarak hazırlanabilecek bu besin değeri yüksek karışım bir öğün olarak bebeğe kaşıkla verilebilir.

    9 Aylık olan bebeğin artık dişleri çıkmaya başlayacağından yarı katı besinleri de alabilecek duruma gelir. Bu dönemden itibaren eline kaşık verilen bebeğin çorba ve muhallebisini kendi kendine yemesi alıştırılabilir. 1 yaşını tamamladığında evde pişen herşeyi yiyebilecek hale gelmesi istenilen bir durumdur. Bu dönemde proteince zengin et, süt ve süt ürünlerini yeterli miktarlarda alınmasına özen gösterilmelidir.

    Bebeğe verilmesi yanlış olan beslenme şekilleri ;
    Son yıllarda Bebeklere faydasından çok zararı bulunan Çiklet, hazır meyva suları , Çikolata, şekerleme , gazoz, kola , lokum gibi maddeler içerdikleri şeker nedeni ile çocuğun iştahını kapatır ve gelişim çağında verilmesi uygun değildir. Hazır meyva suları yerine taze doğal sıktığınız meyva suları verilmelidir. Lütfen bunlara dikkat edelim.

    Kaynak ; Annenin Rehberi Bebeğim Büyüyor Serisi Uzm.Dr.Hayati Bice 8.Baskı ( kitabını alarak daha detaylı bilgi sahibi olabilirsiniz .)
    Kaynak Websitesi ; http://annesutu.info/bebeklere-veril...nler-nelerdir/


    Satın Alabileceğiniz Web Siteleri ;
    Web ; https://naturelstore.com.tr / http://naturpystore.com

    Bol sağlıklı günler dilerim.

  2. #2
    Junior Member
    Üyelik tarihi
    Dec 2019
    Mesajlar
    1
    Tecrübe Puanı
    0

    Standart

    Çok faydalı bir paylaşım emeginize sağlık biber hapı

  3. #3
    Junior Member
    Üyelik tarihi
    Sep 2020
    Mesajlar
    1
    Tecrübe Puanı
    0

Bu Konudaki Etiketler

Bookmarks

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  
Hakkımızda
2008'den beri sizlere PrestaShop ile ilgili teknik destek vermeyi amaçlayan sitemiz, şu anda 13.000 den fazla üye 15.000'e yakın mesaj ile kararlı bir biçimde yoluna devam etmektedir. Ayrıca PrestaShop dışında diğer sistem ve eticarete yönelik paylaşımlar ve konularada elimizden geldiğinde yanıtlamaya çalışıyoruz. Ayrıca eticarete yeni başlayan ve tecrübeli kişileri bir araya getirerek ortak bir paydada buluşturmayı amaçlamaktayız.
Sosyal Medya

Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0