10 sonuçtan 1 ile 10 arası

Konu: Google SİTEMAP hataları !

  1. #1
    Senior Member
    Üyelik tarihi
    May 2011
    Mesajlar
    162
    Tecrübe Puanı
    9

    Exclamation Google SİTEMAP hataları !



    Arkadaşlar webmastertollstaki sitemapımda 1.388 adet hata diyor. sitemap.xml de aynı linkler oluşmuş galiba. bu tarz bi uyarı verdi. toplamda 1800 küsür link yollamışım 1.388 hatalı işte 400 civarı indexlenmiş. tekrar sitemap yolla diyor ama hep öyle yapıyorum zaten , aynı linkleri kaldır tarzında açıklamalar var googlede ama kaldıramayız o kadar linki. modüllerden güncelliyorum sitemapımı değişmiyor , komple silip yenidenmi oluştursak ?

    Arama sonuçlarımnda kategorimde ilk sıralardayım yani epey bi yol kat ettik , şimdi bunu yaparsak sıkıntı olurmu ?

    Seocu arkadaşların ilgisini çekebilir. bekliyorum.

  2. #2
    Administrator
    Üyelik tarihi
    Oct 2008
    Mesajlar
    2.931
    Tecrübe Puanı
    10

    Standart

    Önce hatalı linklere bir gözden geçir sorun çıkaran ney önce onu çöz sonra gerekli işlemi yaparsın. Sanırım Versiyon güncelleme yaptın ve haliyle .htaccess değişti. Gerçi yeni bir XML çıkarsan sorun kalmıcaktır ama öncesinde bir hataları gözden geçir derim
    >> Lütfen çözülmüş konularınızın Başlıklarına [ÇÖZÜLDÜ] ibaresi ekleyiniz


    www.kalehosting.com.tr

  3. #3
    Senior Member
    Üyelik tarihi
    May 2011
    Mesajlar
    162
    Tecrübe Puanı
    9

    Standart

    modülü kaldırdım ,başka bi sitemap programıyla 5 adet yükledim , image , code , video sitemapları. ilk defa böyle yaptım. umarım doğrudur.

  4. #4
    Senior Member
    Üyelik tarihi
    Jul 2010
    Yer
    Almanya
    Mesajlar
    1.657
    Tecrübe Puanı
    11

    Standart

    Sanirim sitemap olustururken bir hata meydana gelmis. Sitemap dosyanizi bosaltip yazma izinlerinide 777 düzenledikten sonra yeniden güncelleyin. Google kontrol panelindende güncelleyerek hata olup olmadigini kontrol edin. Hatasiz bir sekilde güncellenmisse google botu cagirin. Birkac gün icinde yeni linkleriniz indexlenecektir. Eski linklerinize kafayi takmayin. ana dizindeki .htaccess dosyasindan asagidaki kodu;

    # Catch 404 errors
    ErrorDocument 404 /404.php

    asagidaki kod ile degistirirseniz

    # Catch 404 errors
    ErrorDocument 404 /index.php

    Bu sekilde googledeki hatali link tiklandiginda ana sayfaniz acilacaktir.
    Kolay gelsin
    ithalat-ihracat danismanlik : http://nepasun.com

  5. #5
    Senior Member
    Üyelik tarihi
    May 2011
    Mesajlar
    162
    Tecrübe Puanı
    9

    Standart

    tşkler Mcdaim , o ayar vardı zaten , güncelledim şuan iyi gibi durumu indexlendi.

  6. #6
    Senior Member
    Üyelik tarihi
    Jul 2010
    Yer
    Almanya
    Mesajlar
    1.657
    Tecrübe Puanı
    11

    Standart

    Alıntı LooserJack Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    tşkler Mcdaim , o ayar vardı zaten , güncelledim şuan iyi gibi durumu indexlendi.
    Önemli Not: Google bot cagirma islemini sitenizde herhangi bir ürün ekleme-cikarma düzenlemesi yaptiktan sonra yapiniz. Ve yapmis oldugunuz google bot cagirma islemini her düzenleme icin sadece bir kez yapiniz. Gereksiz bot cagirma isleminde Google tarafindan cezalandirilabilirsiniz. Google botu cagirip, bot sitenizi ziyaret ettiginde yeni bir link bulmalidir. Aksi halde sizi spam olarak algilayip sandbox'a düsürebilir.
    Kolay gelsin
    ithalat-ihracat danismanlik : http://nepasun.com

  7. #7
    Administrator
    Üyelik tarihi
    Oct 2008
    Mesajlar
    2.931
    Tecrübe Puanı
    10

    Standart

    Aslında bir kişi googleın web master tools (Web master araçlarını) a'dan z'ye dökümantasyon yapsa çok yararlı olur
    >> Lütfen çözülmüş konularınızın Başlıklarına [ÇÖZÜLDÜ] ibaresi ekleyiniz


    www.kalehosting.com.tr

  8. #8
    Senior Member
    Üyelik tarihi
    May 2011
    Mesajlar
    162
    Tecrübe Puanı
    9

    Standart

    evet admin bu çok faydalı olacaktır. Mc daim site map hatası verdikten sonra google sitemap modülünü kaldırdım , kendi kendine çift linkler üretiyor. yeni bulduğum bi programla 5 adet ayrı sitemap yükledim ilk defa. çoğu indexlendi , yani iyi gibi hata vermedi umarım böle gider. tşkler.

  9. #9
    Senior Member
    Üyelik tarihi
    Jul 2010
    Yer
    Almanya
    Mesajlar
    1.657
    Tecrübe Puanı
    11

    Standart

    Evet. 1.3 versiyonun sitemap modulü hatali. Ancak 1.4 te gelen moduller iyi calisiyor
    ithalat-ihracat danismanlik : http://nepasun.com

  10. #10
    Senior Member
    Üyelik tarihi
    Jul 2010
    Yer
    Almanya
    Mesajlar
    1.657
    Tecrübe Puanı
    11

    Standart

    Alıntı admin Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Aslında bir kişi googleın web master tools (Web master araçlarını) a'dan z'ye dökümantasyon yapsa çok yararlı olur
    Aslinda gercekten cok faydali olur. Ancak epeyice bir vakit isteyen bir olay. Umarim bi genis vakit bulur döküman hazirlayabilirim. Söz vermiim ama. Ilk firsatta deneyecegim
    ithalat-ihracat danismanlik : http://nepasun.com

Bookmarks

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  
Hakkımızda
2008'den beri sizlere PrestaShop ile ilgili teknik destek vermeyi amaçlayan sitemiz, şu anda 13.000 den fazla üye 15.000'e yakın mesaj ile kararlı bir biçimde yoluna devam etmektedir. Ayrıca PrestaShop dışında diğer sistem ve eticarete yönelik paylaşımlar ve konularada elimizden geldiğinde yanıtlamaya çalışıyoruz. Ayrıca eticarete yeni başlayan ve tecrübeli kişileri bir araya getirerek ortak bir paydada buluşturmayı amaçlamaktayız.
Sosyal Medya

Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0