2 sonuçtan 1 ile 2 arası

Konu: Dolar bazında satılan ürünleri ayırabilir miyiz?

  1. #1
    Junior Member
    Üyelik tarihi
    Apr 2009
    Mesajlar
    9
    Tecrübe Puanı
    0

    Standart Dolar bazında satılan ürünleri ayırabilir miyiz?

    Herkese merhaba, sattığım bazı ürünlerin alış fiyatları dolar bazında ve dolar sürekli değişiklik gösteriyor, zarar da edebilirim, müşterilere pahalı da gözükebilirim. Bu sebeple sizlere şöyle bir sorum olacak:

    Ürün eklerken varsayılan kur değil de para cinsi seçebiliyor muyuz? Yani bir ürünü eklerken varsayılan kur TL ise bütün ürünler TL bazında oluyor. Ama ben dolar olarak aldığım ürünleri dolar fiyatı olarak eklemeliyim.

    Bugün 20 dolara aldığım bir ürünü (dolar 2TL diyelim) 40 TL 'den satışa çıkartıyorum. Fakat dolar 3TL olduğu zaman 60TL olarak düzeltmek zorunda mıyım? Çok ürün var tek tek uğraşılmaz ki. O yüzden ürün eklerken bana sormalı dolar mı TL mi diye, ben de günlük kuru tanımladığımda dolar olarak eklediğim ürünler sitede o kurla çarpılıp TL olarak yayınlanmalı. Bunu kur çeviricisi modülünü aktif ettiğim zaman yapabiliyorum. Ama bu sefer tüm ürünleri dolar olarak giriyorum, doların kurunu verdiğimde TL olarak sitede fiyatlar otomatik değişiyor. Ama aldığım bütün ürünler dolar olmadığı için sabit TL fiyatlı ürünlede bu değişimden payını alıyorlar. Bunu düzenlemek için gözden kaçırdığım bir ayar var mı yoksa neler yapabilirim? Tecrübesi olanlar lütfen paylaşsın. Umarım anlatabilmişimdir. Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

  2. #2
    Administrator
    Üyelik tarihi
    Oct 2008
    Mesajlar
    2.933
    Tecrübe Puanı
    10

    Standart Cvp:Dolar bazında satılan ürünleri ayırabilir miyiz?

    gerekli incelemeleri yapmaktayız. Bu konu daha öncede gündeme gelmişti çok talep edilen bi konu haline geldi açıkçası en kısa zamanda olumlu yada olumsuz olarak burdan yanıtlayacağız.

    teşekkürler
    >> Lütfen çözülmüş konularınızın Başlıklarına [ÇÖZÜLDÜ] ibaresi ekleyiniz


    www.kalehosting.com.tr

Bu Konudaki Etiketler

Bookmarks

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  
Hakkımızda
2008'den beri sizlere PrestaShop ile ilgili teknik destek vermeyi amaçlayan sitemiz, şu anda 13.000 den fazla üye 15.000'e yakın mesaj ile kararlı bir biçimde yoluna devam etmektedir. Ayrıca PrestaShop dışında diğer sistem ve eticarete yönelik paylaşımlar ve konularada elimizden geldiğinde yanıtlamaya çalışıyoruz. Ayrıca eticarete yeni başlayan ve tecrübeli kişileri bir araya getirerek ortak bir paydada buluşturmayı amaçlamaktayız.
Sosyal Medya

Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0