Arkadaşlar çok fazla kalemi olan satıcılar genelde localhostta calısıyor. Forumlarda bir kaç arkadaşın başına geldiğini gördüm ve benimde başıma gelmişti. Localden hosta taşıyınca admin şifresi değişiyor md5 ile şifrelendiğinden çok fazla algoritma içeriyor ve çözülmüyor.
Bu önlemek için 1-2 yol var. Öncelikle mağaza adresimizin mail adresi kesinlikle hostingden alınmış bir mail adresi olmalı. Aksi takdirde fatal error içeren mesajlar, siteye üye olunduğunda kullanıcıya gitmesi gereken mailler sizin inboxunuza düşebiliyor.

Bu işlemi yaptıkdan sonra maillerimiz %99 gidiyor.

2. bir yol ise yani şifreerin bozulmadan hosta, hostdan da locale taşınması için iki sütuna dokanmamamız gerekiyor. Birincisi pc_employee ( Admin şifrelerinin olduğu ) ikincisi ise ps_customer ( kullanıcı şifrelerinin olduğu ) sütunlar.
Mesela sitemizdeki db yi locale alacağız. Dışarı aktar diye phpadminden komut verdiğimizde bize tümünü seçmiş halde seçenek sunuyor. Buradan yukarıda bahsettiğim iki tabloyu seçmeyip dışarı aktaracagıız ve localdeki bd yi de sadece 2'si kalacak şekilde boşaltıp locale aktaracagız. Bu işlemleri geçişlerde uygularsak; kullanıcı ve admin şifreleri bozulmaz.

Anlatım bozukluklarından dolayı özür diliyorum.