9 sonuçtan 1 ile 9 arası

Konu: Presta Taşıma

  1. #1
    Junior Member
    Üyelik tarihi
    May 2010
    Mesajlar
    8
    Tecrübe Puanı
    0

    Standart Presta Taşıma

    Forumda araştırdım bulamadım presta siteyi taşımayı. Ben sunucumda başka site üzerine kurduğum prestayı şimdi yeni açtığım site üzerine taşımayı nasıl yapacağım hakkında bilgi almak istiyordum. Eski kurduğum domain ajansimpact.net/satis3, yeni prestayı taşıyacağım domain senyapi.info.
    prestanın kendi altyapısında olan veritabanı yedekleme yerinden yedeklemeyi denedim. daha sonra senyapi.infoda iceri aktarırkan "Sütun Ismı * düzeltmelisiniz". gibi bir hatayla karşılaşıyorum.
    Birde eski sitenin database yedeğini alıp. yeni siteye prestayı kurduktan sonra. kurdum dbnin üzerine eski dbyi yazmaya çalıştığımda da hata alıyorum. nasıl taşımam gerektiği hakkında bilgi verirmisiniz.
    None

  2. #2
    Administrator
    Üyelik tarihi
    Oct 2008
    Mesajlar
    2.931
    Tecrübe Puanı
    10

    Standart Cvp: Presta Taşıma

    Veritabanı Yedekleme:

    hosting panelinizden (cPanel, Plesk) giriş yapıp phpMyAdmin açtıktan (Prestanın bulunduğu veritabanına tıklayıp) sonra sağ üstteki menülerden dışarı aktara basınız. En alttaki Dosya olarak kaydet butonuna basıp bilgisayarınıza yedeği indiriniz.

    Yeni sunucunuzda aynı kısma gelerek yeni oluşturduğunuz veritabanından giriş yaptıktan sonra aynı üstteki menülerden içeri aktara basıp dosya yükleme ekranından indirdiğiniz dosyayı göstererek yükleme yapınız. Bu şekilde Veritabanını taşımış olacaksınız.

    Yeni Dosyaları FTP den bilgisayarınıza indirip yeni sunucunuza aynı şekilde upload ettikten sonra varsa Dizin ve/veya veritabanı bilgilerinide yaptığınız bir değişiklik bunu config/setting.inc.php dosyasından düzelttikten sonra Siteniz tam olarak taşınmış olacaktır.

    Bunun ardından sunucuyla alakalı olabilecek mail, sistem ayarları vs. alanları Admin panel araçlar alanından değiştirebilirsiniz. Örn: mail ayarları, .htaccess dosyası vs. ayarları yeniden düzenlemeniz gerekebilir.

    İyi günler
    >> Lütfen çözülmüş konularınızın Başlıklarına [ÇÖZÜLDÜ] ibaresi ekleyiniz


    www.kalehosting.com.tr

  3. #3
    Junior Member
    Üyelik tarihi
    May 2010
    Mesajlar
    8
    Tecrübe Puanı
    0

    Standart Cvp:Presta Taşıma

    dediklerinizi harfiyyen yaptım fakat siteye girdiğimde boş sayfa çıkıyor.
    http://senyapi.info/
    None

  4. #4
    Administrator
    Üyelik tarihi
    Oct 2008
    Mesajlar
    2.931
    Tecrübe Puanı
    10

    Standart Cvp:Presta Taşıma

    yeni sunucunuzun php5 vs özellikleri bulunmuyor muhtemelen.
    >> Lütfen çözülmüş konularınızın Başlıklarına [ÇÖZÜLDÜ] ibaresi ekleyiniz


    www.kalehosting.com.tr

  5. #5
    Junior Member
    Üyelik tarihi
    May 2010
    Mesajlar
    8
    Tecrübe Puanı
    0

    Standart Cvp:Presta Taşıma

    siteyi taşıdığım diğer site aynı sunucu içerisinde.
    None

  6. #6
    Junior Member
    Üyelik tarihi
    May 2010
    Mesajlar
    8
    Tecrübe Puanı
    0

    Standart Cvp:Presta Taşıma

    lütfen yardım edin
    None

  7. #7
    Administrator
    Üyelik tarihi
    Oct 2008
    Mesajlar
    2.931
    Tecrübe Puanı
    10

    Standart Cvp:Presta Taşıma

    Şu an hangi versiyon kurulu?
    >> Lütfen çözülmüş konularınızın Başlıklarına [ÇÖZÜLDÜ] ibaresi ekleyiniz


    www.kalehosting.com.tr

  8. #8
    Junior Member
    Üyelik tarihi
    May 2010
    Mesajlar
    8
    Tecrübe Puanı
    0

    Standart Cvp:Presta Taşıma

    PrestaShop_v1.1 Türkçe
    None

  9. #9
    Senior Member
    Üyelik tarihi
    Jul 2010
    Yer
    Almanya
    Mesajlar
    1.657
    Tecrübe Puanı
    11

    Standart Cvp:Presta Taşıma

    Arkadaşım. Sorunun çözümü gayet basit. Başıma geldiği için söylüyorum. Herhangi bir problem olduğunda myql veritabanını yedekliyorum . tekrar install klasörünü ftp'ye upload ediyorum ve installe yeniden başlıyorum. Başlangıçta zaten yazma izin hatalarını gösteriyor.Bu hataları düzelttikten sonra devam ediyorum veritabanı bağlantısı işlemi tamamlandıktan sonra install işlemine son veriyorum ve install klasörünü siliyorum. Devamla daha önce yedeklediğim sql dosyasını yeniden veritabanına yüklüyorum ve sorun çözülüyor. Tavsiyem şudur. Taşımalarda yani siteyi olduğu gibi ftp'ye uploadlarda CHMOD ayarlarında değişiklik meydana gelebiliyor. Bunu instale ilk başlangıç yapar gibi CHMOD hatalarını görerek burdan düzelttikten sonra, tarayıcıdan site adresini girerek sitenin çalışıp çalışmadığını kontrol ediyorsun. Eğer çalışıyorsa sonraki adıma geçmene gerek yok, install klasörünü silebilirsin.
    Bence gözünüzden kaçan CHMOD farklılıklarından dolayı siteniz boş çıkıyordur.
    Kolay gelsin
    ithalat-ihracat danismanlik : http://nepasun.com

Bu Konudaki Etiketler

Bookmarks

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  
Hakkımızda
2008'den beri sizlere PrestaShop ile ilgili teknik destek vermeyi amaçlayan sitemiz, şu anda 13.000 den fazla üye 15.000'e yakın mesaj ile kararlı bir biçimde yoluna devam etmektedir. Ayrıca PrestaShop dışında diğer sistem ve eticarete yönelik paylaşımlar ve konularada elimizden geldiğinde yanıtlamaya çalışıyoruz. Ayrıca eticarete yeni başlayan ve tecrübeli kişileri bir araya getirerek ortak bir paydada buluşturmayı amaçlamaktayız.
Sosyal Medya

Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0