Sayfa 1/2 12 SonSon
11 sonuçtan 1 ile 10 arası

Konu: Local Host'a Kurulum

  1. #1
    Junior Member
    Üyelik tarihi
    Nov 2010
    Mesajlar
    5
    Tecrübe Puanı
    0

    Standart Local Host'a Kurulum

    Selam, prestashop ile yeni tanıştım ve bilgisayarımdaki local hosta kurmak istiyorum fakat kurulumun 3. aşamasını geçemiyorum. veri tabanı bilgilerini aynen yazıyorum sonrakine tıkladığımda işlem yapıyor gibi görünüyo ama diğer sayfaya geçmiyor. Veri tabanını sına dediğimde de bi sonuç çıkarmadan işlem sonlanıyor.

    İyi çalışmalar
    None

  2. #2
    Senior Member
    Üyelik tarihi
    Jul 2010
    Yer
    Almanya
    Mesajlar
    1.657
    Tecrübe Puanı
    11

    Standart Cvp:Local Host'a Kurulum

    localde mysql veritabanı hesabı açtınızmı. Bazı arkadaşlar otomatik veritabanı hesabı açılacağını sanıyorlar. Yani kurulumda veritabanı bilgileri girmeden önce mysql'de bir veritabanı hesabı açmak gerek. Daha sonra o açtığınız veritabanı bilgilerini kurulum esnasında gireceksiniz
    ithalat-ihracat danismanlik : http://nepasun.com

  3. #3
    Junior Member
    Üyelik tarihi
    Nov 2010
    Mesajlar
    5
    Tecrübe Puanı
    0

    Standart Cvp:Local Host'a Kurulum

    Evet onun farkındaydım zaten açtım fakat olmuyor. Dediğim gibi hiç bir hata da vermiyor sayfanın sağ üst köşesinde işlem yapıyomuş gibi bi animasyon çıkıyor ama öbür sayfaya geçemiyor.
    None

  4. #4
    Administrator
    Üyelik tarihi
    Oct 2008
    Mesajlar
    2.931
    Tecrübe Puanı
    10

    Standart Cvp:Local Host'a Kurulum

    farklı bir localhost programı dene istersen önerim WAMP
    >> Lütfen çözülmüş konularınızın Başlıklarına [ÇÖZÜLDÜ] ibaresi ekleyiniz


    www.kalehosting.com.tr

  5. #5
    Member
    Üyelik tarihi
    Oct 2010
    Mesajlar
    82
    Tecrübe Puanı
    10

    Standart Cvp:Local Host'a Kurulum

    bunun sebepleri;
    1) daha önce de aynı veri tabanı ismiyle başka bir veri tabanı oluşturmuş olabilirsin
    2) daha önce de aynı klasör ismiyle başka bir kurulum yapmış olabilirsin.

    yani veri tabanı ismini phpmyadminden daha önce denemediğin bir isimle adlandır. ve yüklemek istediğin setup dosyalarının bulunduğu ana klasörü yani admin, install gibi klasörlerin olduğu ana klasörü de daha önce denemediğin bir isimle adlandır.

    bunları yaptığında sorun kalmayacaktır.
    None

  6. #6
    Senior Member
    Üyelik tarihi
    May 2011
    Mesajlar
    162
    Tecrübe Puanı
    9

    Standart Cvp: Local Host'a Kurulum

    öylede yapınca ;

    A Prestashop database already exists, please drop it or change the prefix.


    zaten var diyip duruyor. daha öncede localde kurmuştum sorun yoktu unutmuşum.
    farklı veri tabanı ismi verdim olmadı gene.
    localhostta siteyi açıyorum ama kurulum ekranınını tamamlamadıgım için yönetim panelindeki
    mail şifre olayına geçemiyırum

    veri tabanı ekranını geçemiyırum , test yapınca Ok diyor ama ileri tıklatınca zaten var diyor.
    bu nedir yahu !

  7. #7
    Administrator
    Üyelik tarihi
    Oct 2008
    Mesajlar
    2.931
    Tecrübe Puanı
    10

    Standart Cvp: Local Host'a Kurulum

    veritabanında Prestashop var olduğunu gösteriyor prefix i değiştirip deneyin "ps_"
    >> Lütfen çözülmüş konularınızın Başlıklarına [ÇÖZÜLDÜ] ibaresi ekleyiniz


    www.kalehosting.com.tr

  8. #8
    Junior Member
    Üyelik tarihi
    Jan 2012
    Mesajlar
    2
    Tecrübe Puanı
    0

    Standart Cvp: Local Host'a Kurulum

    Aynı hatayı bende alıyorum.
    PrestaShop Veritabanı zaten mevcut. Bu veritabanını ya Boşaltın yada ön takısını değiştirin.
    Sürekli bu hata cıkıyor. ps_ deyiştir derklen yazı olarakmı bahsediyorsunuz. Yani " ps_ " yerine " rt_ " gibi mi ? bi yardımcı olurmusunuz.xampp kullanıyorum 2-3 tane farklı isimlerde veri tabanı denedim ama hep aynı yata bir yardımcı olun lütfen ?
    None

  9. #9
    Senior Member
    Üyelik tarihi
    Jul 2010
    Yer
    Almanya
    Mesajlar
    1.657
    Tecrübe Puanı
    11

    Standart Cvp: Local Host'a Kurulum

    Yani veritabaininizda ön taki ps_ olmustur. Mesela bir tablo ps_access, yeniden kurulum yapmak istediginizde ps_ ön takili tablolar oldugundan eger kurulum asamasinda prefix ön taki olan ps_ yeine pc_ yaparsaniz ayni veritabanina pc_ ön takili tablolar olusturmaktadir.
    Ancak sanirim bu sekilde yapmis olsaniz bile yine kurulum gerceklesmicek ve veritabaniniza ikinci bir veritabani tablolari kurulacak. host ayarlarini kurcalayin. Kücük bir hata olmali
    ithalat-ihracat danismanlik : http://nepasun.com

  10. #10
    Junior Member
    Üyelik tarihi
    Jan 2012
    Mesajlar
    2
    Tecrübe Puanı
    0

    Standart Cvp: Local Host'a Kurulum

    Aynen dediğiniz gibi oluyor. Ben localhosta kurulum yapıyorum host ayarları derken onu nerden kurcalayacam.Bu arada win 7 64bit kulanıyorum.Bunun etkisi olurmu bilmem amam sorayım dedim.
    Birde wamp serverde denedim ondan da şu hatayı alıyorum " The database selection cannot be made." wamp da hiş çalıştıramuyorum localhosta girdiğimde presta devreye girmiyor.Yukardakı yazı cıkıyor boş sayfada.
    None

Sayfa 1/2 12 SonSon

Bu Konudaki Etiketler

Bookmarks

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  
Hakkımızda
2008'den beri sizlere PrestaShop ile ilgili teknik destek vermeyi amaçlayan sitemiz, şu anda 13.000 den fazla üye 15.000'e yakın mesaj ile kararlı bir biçimde yoluna devam etmektedir. Ayrıca PrestaShop dışında diğer sistem ve eticarete yönelik paylaşımlar ve konularada elimizden geldiğinde yanıtlamaya çalışıyoruz. Ayrıca eticarete yeni başlayan ve tecrübeli kişileri bir araya getirerek ortak bir paydada buluşturmayı amaçlamaktayız.
Sosyal Medya

Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0