Sayfa 1/2 12 SonSon
13 sonuçtan 1 ile 10 arası

Konu: Yardım

  1. #1
    Junior Member
    Üyelik tarihi
    Oct 2009
    Mesajlar
    14
    Tecrübe Puanı
    0

    Standart Yardım

    arkadaşlar sitemin görünen url sini değiştirmek istiyorum

    şuanda sitemde liknler www.sitem.com/product.php?id_product=10 görünüyor

    benim yapmak istediğim www.sitem.com/iletişim.php v.s yada kategorideki ürünün açılımı
    bu şekilde göstermek mümkünmü. saygılar...
    None

  2. #2
    Administrator
    Üyelik tarihi
    Oct 2008
    Mesajlar
    2.931
    Tecrübe Puanı
    10

    Standart Cvp: Yardım

    Yani ürünün satın al kısmında direk sizinle irtibata geçmesi için contact.php ye gitsin istiyorsun sanıırm bunun için::

    Önce ana sayfada ki vitrin ürünlerindeki butonları düzeltmek için:
    modules/homefeatured/homefeatured.tpl yi açın içindeki

    <a class="exclusive ajax_add_to_cart_button" rel="ajax_id_product_{$product.id_product}" href="{$base_dir}cart.php?qty=1&amp;id_product={$p roduct.id_product}&amp;token={$static_token}&amp;a dd&phpMyAdmin=98526d0b8b5f8f81f62e93bf38e4e836" title="{l s='Add to cart' mod='homefeatured'}">{l s='Add to cart' mod='homefeatured'}</a>


    satırıdaki href="" değerinin içeriğini href="contact-form.php" olarak değiştirirsen ön sayfadan sepete ekle ye basıldığında iletişim formunun geldiğini görebilirsin.

    Ürün inceleme ekranı ve listeleme ekranlarında da aynı tip düzenlemeyi yapman gerek bunun için düzenlemen gereken alanlar:

    themes/"tema"/ product.tpl - product-sort.tpl - product-list.tpl - category.tpl Bunları aklımdan yazıyorum sana bazılarının içinde olmayabilir.

    Umarım yardımcı olabilmişimdir..
    >> Lütfen çözülmüş konularınızın Başlıklarına [ÇÖZÜLDÜ] ibaresi ekleyiniz


    www.kalehosting.com.tr

  3. #3
    Junior Member
    Üyelik tarihi
    Oct 2009
    Mesajlar
    14
    Tecrübe Puanı
    0

    Standart Cvp: Yardım

    bu yazdığın değildi sorunum ama bununda faydası dokundu çok teşekürler bunuda yapıcam...

    anlatmak istediğim sitemde görünen linklerimin görünüşleri benim sitem www.birbilisim.com
    sitemin içerisine baktığında herhangibir ürünün üzerine tıklarsan yada yazının explorer adres çubuğunda http://www.birbilisim.com/product.php?id_product=10 bu şekilde görünüyor ama ben indexleme düzgün yaptırmak için http://www.birbilisim.com/notebook-servisi gibi görünsün istiyorum tekrar saygılar..
    None

  4. #4
    Administrator
    Üyelik tarihi
    Oct 2008
    Mesajlar
    2.931
    Tecrübe Puanı
    10

    Standart Cvp: Yardım

    admin panel / ayarlar / SEF ayarını on konumuna getirin ve ana sayfadaki htaccess.txt dosyasını .htaccess olarak düzenleyin.
    >> Lütfen çözülmüş konularınızın Başlıklarına [ÇÖZÜLDÜ] ibaresi ekleyiniz


    www.kalehosting.com.tr

  5. #5
    Junior Member
    Üyelik tarihi
    Oct 2009
    Mesajlar
    14
    Tecrübe Puanı
    0

    Standart Cvp: Yardım

    yardımın için çok teşekür ederim..
    oldu..
    None

  6. #6
    Junior Member
    Üyelik tarihi
    Oct 2009
    Mesajlar
    14
    Tecrübe Puanı
    0

    Standart Cvp: Yardım

    bu son işlemden sonra sitem içerisindeki linkler çalışmıyor sayfa görüntülenemiyor hatası veriyor bunu nasıl düzelte bilirim iyi günler..
    None

  7. #7
    Senior Member
    Üyelik tarihi
    Jul 2010
    Yer
    Almanya
    Mesajlar
    1.657
    Tecrübe Puanı
    11

    Standart Cvp:Yardım

    .htaccess dosyasını boşaltıp tekrar upload ederek deneyin. .htacces'deki bir link yönlendirmesinde hata meydana gelmiş olabilir.
    ithalat-ihracat danismanlik : http://nepasun.com

  8. #8
    Junior Member
    Üyelik tarihi
    Oct 2009
    Mesajlar
    14
    Tecrübe Puanı
    0

    Standart Cvp:Yardım

    dediğinizi yaptım ftp içerisindeki dosyayı masa üstüne alıp txt formatında açıp içerisini sildim ve txt uzantısını kaldırıp tekrar ftp yükledim ama sorunum halla aynı varmı başka çözümü saygılar
    None

  9. #9
    Senior Member
    Üyelik tarihi
    Jul 2010
    Yer
    Almanya
    Mesajlar
    1.657
    Tecrübe Puanı
    11

    Standart Cvp:Yardım

    admin panelden htaccess dosyasini yeniden güncelledinizmi? Evet ise CHMOD ayarlarini kontrol edin. Bunun icin install klasörünü yeniden ftp ye upload edin CHMOD hatarini gösterecektir. Chmod ayarlarin düzenledikten sonra sonraki adima gecmeden install klasörünü silebilirsiniz. Buna ragmen yine siteniz calismiyorsa sifirdan kurulum öneririm. Eger sitenizde düzenleme yaptiysaniz mysql dosyanizi yedekleyin. Daha sonra sifirdan kurdugunuz sitenizin veribankasina yedeklediginiz sql dosyasini geri yükleyebilirsiniz. Bütün bunlara ragmen yine siteniz calismiyorsa hostcunuzdan yardim isteyebilirsiniz
    ithalat-ihracat danismanlik : http://nepasun.com

  10. #10
    Junior Member
    Üyelik tarihi
    Oct 2009
    Mesajlar
    14
    Tecrübe Puanı
    0

    Standart Cvp:Yardım

    htaccess dosyasını nasıl günceleye bilirim forumda bulamadım sormak istedim.

    siteyi yeniden yükledim aynı ayarları yapınca tekrar linkler çalışmıyor sadece htaccess dosyasını güncelemeyi bulamadım

    ama birşey dikatimi çekti belki işe yarar htaccess dosyasının başına ( . ) eklediğimde yani .htaccess yaptığımda site IISPassword
    The page cannot be displayed
    hatası veriyor.
    None

Sayfa 1/2 12 SonSon

Bu Konudaki Etiketler

Bookmarks

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  
Hakkımızda
2008'den beri sizlere PrestaShop ile ilgili teknik destek vermeyi amaçlayan sitemiz, şu anda 13.000 den fazla üye 15.000'e yakın mesaj ile kararlı bir biçimde yoluna devam etmektedir. Ayrıca PrestaShop dışında diğer sistem ve eticarete yönelik paylaşımlar ve konularada elimizden geldiğinde yanıtlamaya çalışıyoruz. Ayrıca eticarete yeni başlayan ve tecrübeli kişileri bir araya getirerek ortak bir paydada buluşturmayı amaçlamaktayız.
Sosyal Medya

Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0