7 sonuçtan 1 ile 7 arası

Konu: burdakı Kurulum Dosyası Bozuk

  1. #1
    Junior Member
    Üyelik tarihi
    Dec 2010
    Mesajlar
    6
    Tecrübe Puanı
    0

    Standart burdakı Kurulum Dosyası Bozuk

    Evet Dogru Burdakı Kurulm Dosyaları Hatalı Ingılızce Versıyonu Kurudmda Sıtem Acılıyor Ama Burdan Kını Kurudmda panele gırebılıyorum. burdakı Dosyalar Lutfen Duzenlensın Acıl Yardım.
    Uzer Bilgisayar Satıs omerfaruk@uzerbilgisayar.com
    Uzer bilgisayar Web Master

  2. #2
    Senior Member
    Üyelik tarihi
    Jul 2010
    Yer
    Almanya
    Mesajlar
    1.657
    Tecrübe Puanı
    11

    Standart Cvp:burdakı Kurulum Dosyası Bozuk

    Türkce dil dosyalarinda sorun olabiliyor.Türkce dil sorunu yasandiginda tr dili tc olarak degistiildiginde sorun cözülmektedir
    ithalat-ihracat danismanlik : http://nepasun.com

  3. #3
    Junior Member
    Üyelik tarihi
    Dec 2010
    Mesajlar
    3
    Tecrübe Puanı
    0

    Standart Cvp:burdakı Kurulum Dosyası Bozuk

    McDaim yazan:
    Türkce dil dosyalarinda sorun olabiliyor.Türkce dil sorunu yasandiginda tr dili tc olarak degistiildiginde sorun cözülmektedir
    Sayın McDaim
    Dediklernizi yapınca değişiklik sırasında böyle bir dil dosyası yok diye uyarı veriyor ancak site açılıor bu konuda bir sorun yok.
    Ancak site dili ingilizce oluyor bu durumda türkçe sürüm yüklemiş olmakta bir işe yaramıyor.

    Bence buna kalıcı ve sağlıklı bir çözüm bulmak ve sunmak gerekir.
    None

  4. #4
    Senior Member
    Üyelik tarihi
    Jul 2010
    Yer
    Almanya
    Mesajlar
    1.657
    Tecrübe Puanı
    11

    Standart Cvp:burdakı Kurulum Dosyası Bozuk

    Türkçe dil yüklümü siten. Söylemene göre sanki Türkçe yüklenmemiş
    ithalat-ihracat danismanlik : http://nepasun.com

  5. #5
    Junior Member
    Üyelik tarihi
    Dec 2010
    Mesajlar
    3
    Tecrübe Puanı
    0

    Standart Cvp:burdakı Kurulum Dosyası Bozuk

    Evet son sürümü yükledim türkçe dil dosyaları da içerisinde mevcut.

    Bende yönergelerinizi takip ederek dosyalar içerisinde bulunan "tr" klasörlerini "tc" olarak değiştirdim, "tr.php" olan dosyaları da "tc.php" (modüller içerisinde)olarak değiştirdim.
    Site dili şuan da türkçe oldu ancak, İletişime tıklandığıda çıkan yazılar ve Site Haritası içerisinde bulunan bazı başlıklarda halen ingilizce. cpanelden tüm dosyaları tek tek tekrar araştırdım başk çevrilmemiş dosya mevcut değil.

    Tüm yeni ürünler dediğimde de menü başlıkları haricinde herşey yine ingilizce.

    İsterseniz buyrun bir de siz inceleyin www.gk.web.tr/shop belkide benim de gözümden kaçan bir yer söz konusu olabilir.

    Ayrıca benim kafama takılan asıl soru neden "tc" olarak çalışıyor da "tr" olarak çalışmıyor, bu ayarlamaları yapmanın daha kolay bir yolu olmalı ?
    None

  6. #6
    Senior Member
    Üyelik tarihi
    Jul 2010
    Yer
    Almanya
    Mesajlar
    1.657
    Tecrübe Puanı
    11

    Standart Cvp:burdakı Kurulum Dosyası Bozuk

    bir vatandaş şöyle bir öneride bulunmuş.

    1.prestashop?un ana dizinindeki init.php dosyasını aç.
    2.aşşağıdakine benzer bir kod parargrafı olacak onu bul ve aşşağıdaki ile değiştir.

    $ps_language = new Language(intval($cookie->id_lang));
    setlocale(LC_COLLATE, strtolower($ps_language->iso_code).'_'.strtoupper($ps_language->iso_code).'.UTF-8');
    //setlocale(LC_CTYPE, strtolower($ps_language->iso_code).'_'.strtoupper($ps_language->iso_code).'.UTF-8');
    setlocale(LC_CTYPE, 'en_EN.UTF-8');
    setlocale(LC_NUMERIC, 'en_EN.UTF-8');

    Sonucu paylaşırsanız memnun oluruz
    ithalat-ihracat danismanlik : http://nepasun.com

  7. #7
    Junior Member
    Üyelik tarihi
    Dec 2010
    Mesajlar
    3
    Tecrübe Puanı
    0

    Standart Cvp:burdakı Kurulum Dosyası Bozuk

    Yardımın için Teşekkürler ancak farklı bir şekilde sorunu sanırım çözdüm.

    Tehemes/prestashop/lang klsörü içerisinde hem tr.php hemde tc.php mevcuttu. tc.php yi silip diğerinde isim değiştireyim dedim izin vermediğinden silememiştim. Bende tr.php üzerinde isim değişikliği yaptım ve gelen uyarıyı da devam et dedim.
    eski 43 baytlık tc.php dosyası silindi ve yüksek boyutlu olanda isim değişti.

    Şuan da bir sıkıntı görünmüyor sorun düzeldi gibi.

    Umarım bu yönerge bir çok arkadaşında işine yarayabilir .
    None

Bu Konudaki Etiketler

Bookmarks

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  
Hakkımızda
2008'den beri sizlere PrestaShop ile ilgili teknik destek vermeyi amaçlayan sitemiz, şu anda 13.000 den fazla üye 15.000'e yakın mesaj ile kararlı bir biçimde yoluna devam etmektedir. Ayrıca PrestaShop dışında diğer sistem ve eticarete yönelik paylaşımlar ve konularada elimizden geldiğinde yanıtlamaya çalışıyoruz. Ayrıca eticarete yeni başlayan ve tecrübeli kişileri bir araya getirerek ortak bir paydada buluşturmayı amaçlamaktayız.
Sosyal Medya

Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0