5 sonuçtan 1 ile 5 arası

Konu: PrestaShop ile Poroje oluşturma Talebi

  1. #1
    Junior Member
    Üyelik tarihi
    Dec 2010
    Mesajlar
    2
    Tecrübe Puanı
    0

    Standart PrestaShop ile Poroje oluşturma Talebi

    Merhaba arkadaşlar,
    Online Alışveriş yapısı olarak uygulamayı düşündüğüm kişisel bir projem için yaptığım ufak bir araştırma sonrası çeşitli e-commerce script yapıları ile karşılaştım.

    Bunlardan bir kaç tanesi PrestaShop, OpenCart ve Magento' dur.
    Deneme amaçlı kurumları sonrası PrestaShop'un diğerlerinden daha esnek bir yapıda olduğu kanısına vardım. Muhakkak diğer yapıları da tecrübe edinerek Presta ya karar kılmışsınızdır diye düşünüyorum. Ekstra bir bilgi olarak bu konudaki deneyimlerinizi düşüncelerinizi ve tavsiyelerinizi merak ediyorum.

    PrestaShop bağlamında sizden bir ricam olacak. Konunun başında bahsettiğim düşüncemdeki online alışveriş sitemini uygulayabilmem için yardıma ihtiyacım var. Bu konuda zaman ayırabilecek yada katkı sağlayacak arkadaşlar olur ise tecrübelerinizden istifade etmek ve desteklerini almak isterim.

    Standart bir kurulum ve sorunsuz işlerliliği olan bir kurulum dışında istediğim yapıdan kısa ve özet şekliyle bahsetmem gerekirse;

    Standart tema uygulamasının dışında bir tema ihtiyacı olacak. Bu güzel bir PrestaShop tamesı olabilir yada ihtiyaca yönelik uygulanabilecek bir tema çalışmasının uygulanmasıda olabilir. Ayrıca şöyle bir modül uygulaması var mıdır bilemiyorum ama, siteye üye olan kullanıcıların kurulu sisteme ürün girebilmesi imkânın olmasını istiyorum.

    Bunun dışında standart bir işleyiş olabilir.

    Biliyorum fazla şeyler istiyor olabilirim. Bahsettiğim tema uygulaması ve ekstra isteyebileceğim uygulamalarla ilgili ücret bedeli karşılığında anlaşabileceğim arkadaşlarla da daha geniş bir şekilde konuşabilmek isterim.

    Eğer uygun görürseniz ilgilenen arkadaşlara msn adresimi verebilirim ve online olarak birebir dialog kurmak isterim. Umarım yardımcı olabilirsiniz.

    Teşekkürler
    None

  2. #2
    Member
    Üyelik tarihi
    Dec 2010
    Mesajlar
    63
    Tecrübe Puanı
    14

    Standart Cvp:PrestaShop ile Poroje oluşturma Talebi

    1 yıl sonra yapabilirim
    Wordpressle herşey yaptım. e-ticaret hariç!

  3. #3
    Senior Member
    Üyelik tarihi
    Jul 2010
    Yer
    Türkiye/Samsun
    Mesajlar
    1.668
    Tecrübe Puanı
    15

    Standart Cvp:PrestaShop ile Poroje oluşturma Talebi

    Daha önce üyenin ürün eklemesi hususu forumda açıklanmıştı.
    Öncelikle sitenize ürün eklemesini istediğiniz kişi sitenize üye oluyor. Bu üye olan arkadaşa admin yetkisi veriyorsunuz. Ancak bu admin veya başka isim olabilir yetkilerini kısıtlıyorsunuz. Örneğin sadece ürün ekleme yetkisi veriyorsunuz. Bu arkadaşınız admin panele login olduğunda sadece sitenize ürün ekleyebiliyor ve başka hiç bir şeye müdahale edemiyor. Bu hususta sorunuz olursa yanıtlarım.
    Kolay gelsin
    ithalat-ihracat danismanlik : http://nepasun.com

  4. #4
    Administrator
    Üyelik tarihi
    Oct 2008
    Mesajlar
    2.933
    Tecrübe Puanı
    10

    Standart Cvp: PrestaShop ile Poroje oluşturma Talebi

    forumdan yazabilir ve sorularınıza her daim cevap bulabilirsniz
    >> Lütfen çözülmüş konularınızın Başlıklarına [ÇÖZÜLDÜ] ibaresi ekleyiniz


    www.kalehosting.com.tr

  5. #5
    Junior Member
    Üyelik tarihi
    Dec 2010
    Mesajlar
    2
    Tecrübe Puanı
    0

    Standart Cvp:PrestaShop ile Poroje oluşturma Talebi

    Muhakkak forumdan bir çok şeye ulaşma imkânı vardır. Fakat teknik detaylarla ilgili çok fazla zaman ayıramayacağım düşüncesiyle ve daha hızlı bir şekilde sonuca ulaşma niyetiyle bu kadar ayrıntılı yazmıştım. Çünkü kodlama açısından yetersiz oldumu düşünüyorum.

    Ama bu şekilde olmaz diyorsanız. Bu durumda ufak adımlarla uzun soluklu bir sürece girmem gerekecek demektir. Fakat bir yerlere gelip daha sonrasında tıkanıp kalmak istemediğimden bu konuda tecrübeli ve bilen birilerinden destek almak istedim.

    Bu durumda, istediğim yapıyla ilgili karar verme aşamasında ve kafamda bir şeyler oluşabilmesi açısından bir kaç şey soracağım.

    1- Eğer karşılaştırma yapanlar ve tecrübe edinenler var ise PrestaShop ile OpenCart arasındaki kullanım ve esneklik (tema, modül v.b.) açısından özetle en belirgin farklar nelerdir?

    2- Yazımda da bahsetmiştim, siteye üye olan kullanıcıların kurulu sisteme ürün girebilmesi imkânın olmasını istiyorum. Bu tarzda bir modül var mıdır? Ya da uygulanabilirliliği nedir? (Gerçi, bu hususta "McDaim" bir açıklama yapmış, bu aşamaya geldiğimde sizden destek alabilirim)

    Aslında istediğim şey bir mana da gitti gidiyor tarzı bir şey.

    Şöyle bir ayrıntısı olması süper olur : )
    Yani kullanıcı ürün ekleyecek ve admin panelinden onay verildiğinde siteye eklenebilecek. Ayrıca kullanıcının belirlediği ürün bedeli üzerine otomatik olarak belirlenen bir % ile artı olarak fiyat arttırımı yapılabilecek. Bir sonraki aşamada, Satış işlemi sonrası satıcıya belirlenen % kesilerek ödeme yansıtılabilecek.

    Sanırım bu epeyce ayrıntı oldu : )

    3- Satış yapısının dışında, çeşitli ürünlerin tanıtımının yapılabileceği galeri ve metin girilebilecek bloglama modülü var mıdır? Ya da uygulanabilirliliği nedir?

    4- Bahsettiğim tarzda özellikleri olabilecek Profesyonel Temalar var mıdır? Bu özellikler olmasada Profesyonel Temaların satın alınmasından sonra ki aşamada kullanımlarında sıkıntı çıkar mı?

    Teşekkür ederim...
    None

Bu Konudaki Etiketler

Bookmarks

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  
Hakkımızda
2008'den beri sizlere PrestaShop ile ilgili teknik destek vermeyi amaçlayan sitemiz, şu anda 13.000 den fazla üye 15.000'e yakın mesaj ile kararlı bir biçimde yoluna devam etmektedir. Ayrıca PrestaShop dışında diğer sistem ve eticarete yönelik paylaşımlar ve konularada elimizden geldiğinde yanıtlamaya çalışıyoruz. Ayrıca eticarete yeni başlayan ve tecrübeli kişileri bir araya getirerek ortak bir paydada buluşturmayı amaçlamaktayız.
Sosyal Medya

Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0