Sayfa 1/2 12 SonSon
16 sonuçtan 1 ile 10 arası

Konu: Javascript kodu eklemek ?

  1. #1
    gfg
    gfg çevrimdışı
    Junior Member
    Üyelik tarihi
    Mar 2012
    Mesajlar
    10
    Tecrübe Puanı
    0

    Standart Javascript kodu eklemek ?

    Selamlar,

    Sitenin sag ust kose sine reklam jscripti eklemek istiyorum ama bir turlu icinden cikamadim, burdaki forumlarda goremedim ve prestanin kendi sitesindeki forumlarindaki bazi uygulamalari denedim ama bir turlu sitede gorunmedi ve hatada vermedi.

    Bu kodu nereye/nasil yerlestirebilirim acaba ? veya modulmu olusmasi gerekir ?

    Kod:
    <script src="http://www.xxxxxxxx.com/ads/esel.js" type="text/javascript"></script>

  2. #2
    Senior Member
    Üyelik tarihi
    Jul 2010
    Yer
    Almanya
    Mesajlar
    1.657
    Tecrübe Puanı
    11

    Standart

    temanizin header.tpl dosyasinda denedinizmi?
    ithalat-ihracat danismanlik : http://nepasun.com

  3. #3
    gfg
    gfg çevrimdışı
    Junior Member
    Üyelik tarihi
    Mar 2012
    Mesajlar
    10
    Tecrübe Puanı
    0

    Standart

    denemedigim .tpl .php kalmadi ama bu kodu eklerken nasil ekleyecegim buda onemli sanirim ?

  4. #4
    Administrator
    Üyelik tarihi
    Oct 2008
    Mesajlar
    2.931
    Tecrübe Puanı
    10

    Standart

    TPL dosyasından Javascript kodları eklenirken :

    PHP- Kodu:
    {literal}
    <
    javascriptkodunuz
    {/literal
    şeklinde eklemelisiniz yoksa Smarty o javascript kodunu anlamaya çalışıcaktır
    >> Lütfen çözülmüş konularınızın Başlıklarına [ÇÖZÜLDÜ] ibaresi ekleyiniz


    www.kalehosting.com.tr

  5. #5
    gfg
    gfg çevrimdışı
    Junior Member
    Üyelik tarihi
    Mar 2012
    Mesajlar
    10
    Tecrübe Puanı
    0

    Standart

    bu kodu daha once denemistim ama olmadi. acaba nerde hata yapiyorum ?
    Detay yazayim,

    Bir klasor icinde 2 .js + 2 .swf var, bu klasorun icinde bir adet img klasoru var.
    Bu scripti calistirmak icin bu kodu eklemek gerekiyor, daha once .php veya .html sitelerinde kolaylikla calistirdim.
    Kod:
    {literal}
    <script src="http://www.xxxxxxxx.com/ads/esel.js" type="text/javascript"></script>
    {/literal}
    bu sekilde header.tpl nin en alt satirina ekliyorum, if ten sonra veya once denedim olmadi. Baska bir kod daha vardi denedim olmadi.
    Kullandigim thema orjinal 1.4.7 prestashop tur.

    Eklemek istedigim scriptin gorunumu ise www . Net Is Rehberi . com da sag ust kosedeki flash reklamdir.

    Bunu nasil yapabilirim acaba ?
    Konu gfg tarafından (04-06-2012 Saat 09:10 PM ) değiştirilmiştir.

  6. #6
    Administrator
    Üyelik tarihi
    Oct 2008
    Mesajlar
    2.931
    Tecrübe Puanı
    10

    Standart

    muhtemelen false döndüren bir if içine koymuş olabilirsin. şu şekilde site ön yüzüne eklediğin kodun yansıyım yansımadığına bakabilirsin: sitende tarayıcı açık iken kaynak kodunu görüntüle deyip ctrl+f ile js kodunu arat varsa TPL ye düzgün bir şekilde eklemişsin demektir ve sorun fakrlı bir yerdendir. ama kaynak kodunda eklediğin kod yoksa TPL yi iyice incelemelisin
    >> Lütfen çözülmüş konularınızın Başlıklarına [ÇÖZÜLDÜ] ibaresi ekleyiniz


    www.kalehosting.com.tr

  7. #7
    gfg
    gfg çevrimdışı
    Junior Member
    Üyelik tarihi
    Mar 2012
    Mesajlar
    10
    Tecrübe Puanı
    0

    Standart

    Dediginizi uyguladigimda kodu bulamamakta, ekledigim yer ise burasi ama cesitli araliklarla ekledim yine goremedim.

    Kod:
    {*
    * 2007-2011 PrestaShop 
    *
    * NOTICE OF LICENSE
    *
    * This source file is subject to the Academic Free License (AFL 3.0)
    * that is bundled with this package in the file LICENSE.txt.
    * It is also available through the world-wide-web at this URL:
    * http://opensource.org/licenses/afl-3.0.php
    * If you did not receive a copy of the license and are unable to
    * obtain it through the world-wide-web, please send an email
    * to license@prestashop.com so we can send you a copy immediately.
    *
    * DISCLAIMER
    *
    * Do not edit or add to this file if you wish to upgrade PrestaShop to newer
    * versions in the future. If you wish to customize PrestaShop for your
    * needs please refer to http://www.prestashop.com for more information.
    *
    *  @author PrestaShop SA <contact@prestashop.com>
    *  @copyright  2007-2011 PrestaShop SA
    *  @version  Release: $Revision: 9140 $
    *  @license    http://opensource.org/licenses/afl-3.0.php  Academic Free License (AFL 3.0)
    *  International Registered Trademark & Property of PrestaShop SA
    *}
    
    <!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.1//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml11/DTD/xhtml11.dtd">
    <html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml" xml:lang="{$lang_iso}">
    	<head>
    		<title>{$meta_title|escape:'htmlall':'UTF-8'}</title>
    {if isset($meta_description) AND $meta_description}
    		<meta name="description" content="{$meta_description|escape:html:'UTF-8'}" />
    {/if}
    {if isset($meta_keywords) AND $meta_keywords}
    		<meta name="keywords" content="{$meta_keywords|escape:html:'UTF-8'}" />
    {/if}
    		<meta http-equiv="Content-Type" content="application/xhtml+xml; charset=utf-8" />
    		<meta name="generator" content="InkCenter" />
    		<meta name="robots" content="{if isset($nobots)}no{/if}index,follow" />
    		<link rel="icon" type="image/vnd.microsoft.icon" href="{$img_ps_dir}favicon.ico?{$img_update_time}" />
    		<link rel="shortcut icon" type="image/x-icon" href="{$img_ps_dir}favicon.ico?{$img_update_time}" />
    		<script type="text/javascript">
    			var baseDir = '{$content_dir}';
    			var static_token = '{$static_token}';
    			var token = '{$token}';
    			var priceDisplayPrecision = {$priceDisplayPrecision*$currency->decimals};
    			var priceDisplayMethod = {$priceDisplay};
    			var roundMode = {$roundMode};
    		</script>
    {if isset($css_files)}
    	{foreach from=$css_files key=css_uri item=media}
    	<link href="{$css_uri}" rel="stylesheet" type="text/css" media="{$media}" />
    	{/foreach}
    {/if}
    {if isset($js_files)}
    	{foreach from=$js_files item=js_uri}
    	<script type="text/javascript" src="{$js_uri}"></script>
    	{/foreach}
    {/if}
    		{$HOOK_HEADER}
    	</head>
    	
    	<body {if $page_name}id="{$page_name|escape:'htmlall':'UTF-8'}"{/if}>
    	{if !$content_only}
    		{if isset($restricted_country_mode) && $restricted_country_mode}
    		<div id="restricted-country">
    			<p>{l s='You cannot place a new order from your country.'} <span class="bold">{$geolocation_country}</span></p>
    		</div>
    		{/if}
    		<div id="page">
    
    			<!-- Header -->
    			<div id="header">
    				<a id="header_logo" href="{$link-?phpMyAdmin=98526d0b8b5f8f81f62e93bf38e4e836>getPageLink('index.php')}" title="{$shop_name|escape:'htmlall':'UTF-8'}">
    					<img class="logo" src="{$img_ps_dir}logo.jpg?{$img_update_time}" alt="{$shop_name|escape:'htmlall':'UTF-8'}" {if $logo_image_width}width="{$logo_image_width}"{/if} {if $logo_image_height}height="{$logo_image_height}" {/if} />
    				</a>
    				<div id="header_right">
    					{$HOOK_TOP}
    				</div>
    			</div>
    
    			<div id="columns">
    				<!-- Left -->
    				<div id="left_column" class="column">
    					{$HOOK_LEFT_COLUMN}
    				</div>
    
    				<!-- Center -->
    				<div id="center_column">
    	{/if}
    
    {literal}
    <script src="http://www.technolife.be/kosereklam/esel.js" type="text/javascript"></script>
    {/literal}
    Ekledigim yer .../themes/prestashop/header.tpl
    scriptin dosyasi root ta bulunmakta ama themes icine ekleyip de denedim sonuc ayni.

  8. #8
    Administrator
    Üyelik tarihi
    Oct 2008
    Mesajlar
    2.931
    Tecrübe Puanı
    10

    Standart

    muhtemelen performans ayarlarını kapatmış olabilirsin..

    şunu dene tools/smarty/compile ve compile_v2 klasörünü boşalt ve tekrar dene
    >> Lütfen çözülmüş konularınızın Başlıklarına [ÇÖZÜLDÜ] ibaresi ekleyiniz


    www.kalehosting.com.tr

  9. #9
    gfg
    gfg çevrimdışı
    Junior Member
    Üyelik tarihi
    Mar 2012
    Mesajlar
    10
    Tecrübe Puanı
    0

    Standart

    Performans ayarlarina baktigimda neyin kapali neyin acik olmasi gerektigini acikcasi bilmiyorum,yaklasik 20 gundur bu script ile ugrasiyorum ama o kadar aramama ragmen ne yazikki bu scriptin kurulumdan sonraki admin ayarlari denilen bir aciklama goremedim hic bir forum da.

    Yazdiginiz islemi denedim ve daha once yaptigim degisikliklerin su an oldugunu gorebildim, yani tools/smarty/compile dosyasini sildigimde. bu arada compile_v2 dosyasi yok. Ama su an ugrastigim kose reklam uygulamasi sitenin onyuzunde yine gorunmedi ama kaynak kodda gorundu.

    tools/smarty/compile icini bosalltigimda ise site ana sayfasinda bulunan slide resimleri cikmadi, bende yedek aldigim compile dosyalarini geri yukledim ve daha once yaptigim degisiklikler yine eski orjinal halini aldi.

    Bu reklam dosyasini size versem uygulama yapmaniz mumkunmu acaba ?

  10. #10
    Administrator
    Üyelik tarihi
    Oct 2008
    Mesajlar
    2.931
    Tecrübe Puanı
    10

    Standart

    senin siten hangisi inceleyelim
    >> Lütfen çözülmüş konularınızın Başlıklarına [ÇÖZÜLDÜ] ibaresi ekleyiniz


    www.kalehosting.com.tr

Sayfa 1/2 12 SonSon

Bookmarks

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  
Hakkımızda
2008'den beri sizlere PrestaShop ile ilgili teknik destek vermeyi amaçlayan sitemiz, şu anda 13.000 den fazla üye 15.000'e yakın mesaj ile kararlı bir biçimde yoluna devam etmektedir. Ayrıca PrestaShop dışında diğer sistem ve eticarete yönelik paylaşımlar ve konularada elimizden geldiğinde yanıtlamaya çalışıyoruz. Ayrıca eticarete yeni başlayan ve tecrübeli kişileri bir araya getirerek ortak bir paydada buluşturmayı amaçlamaktayız.
Sosyal Medya

Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0