22Eki 2018

0

5672

0

Açık Kaynak E-Ticaret Yazılımları

 Açık Kaynak E-Ticaret Yazılımları

 

  E-ticaret sitesi kurarak satış yapmak ve bu süreçten gelir elde etmek son dönemlerde en çok tercih edilen para kazanma seçeneklerinden biridir. Ticaretin teknolojik hale gelmesi ile birlikte hem satıcı hem de alıcı internet ortamına yönelmiştir. Satıcı ve alıcı arasında fiziksel bir temas olmadan gerçekleşen e-ticaret için ilk adımlardan biri e-ticaret yazılımı seçmektir. E-ticaret yazılımının seçilme süreci oldukça önemlidir. Bunun sebebi sitenin geleceğini belirleyen en önemli faktör olmasından kaynaklanır.

 

            E-ticaret yazılımı seçilirken dikkat edilmesi gereken birkaç unsur vardır. Bunlar özellikle gelişmiş ürün yönetimi, kampanya yönetimi, seo altyapısı, sosyal medya entegrasyonu ve tema / eklenti destekleridir. Bu özellikler dışında da dikkat edilmesi gereken ayrıntılar mevcuttur. E-ticaret sitesi kurulma şamasında çoğu kişi ücretli e-ticaret yazılımlarının daha kaliteli olduğu yanılgısına düşmektedir. Aksine açık kaynak kodlu ücretsiz e-ticaret yazılımları ile de çok gelişmiş özelliklere ulaşmak mümkündür.

 

  1. 1. PrestaShop

 

  

Prestashop ücretsiz e-ticaret yazılımlarından bir tanesidir. MySQL ve Php kullanmaktadır. Dünyanın her yerinden binlerce kişi tarafından sevilerek kullanılmaktadır. Güçlü altyapısı ile online satış işlemlerinde ihtiyaç duyulan hemen her özelliği içerisinde barındırmaktadır. Tema ve eklenti geliştirmesi yapmak PrestaShop ile oldukça kolaydır. PrestaShop ile e-ticaret sitesine gelen ücretsiz özellikler arasında; kapıda ödeme özelliği, havale/EFT ile ödeme, çoklu dil seçeneği, çoklu mağaza özelliği, B2B bayi altyapısı, terk edilmiş sepet bildirimi gibi özellikler bulunmaktadır. Bunların yanı sıra PrestaShop tüm tarayıcılar ile uyumludur ve birçok farklı özelliği de beraberinde getirmektedir.

 

 

  1. 2.OpenCard

 

 

GNU yani Genel Kamu Lisansı ile dağıtılmaktadır. PHP ve MYSQL altyapısını kullanmaktadır. Ödeme sistemlerinin entegresi oldukça kolaydır. Bunun dışında Türkçe dil desteği olan yazılım; kargo yönetim bölümü ve sınırsız ürün / kategori gibi özelliklere sahiptir.

            Opencart yazılımında eklenti ve tema değiştirmek oldukça kolaydır. Ancak bazı temalar ücretlidir. Yine de çok yüksek meblağlar harcamadan arama motorları ile uyumlu, mobil giriş için uyumlu temalar bulunmaktadır.

 

 

  1. 3. AbenteCart

 

E-ticaret sitesinde yalnızca ürün satmak isteyen ve yazılım ile çok fazla vakit harcamak istemeyen kişiler için tasarlanmıştır. Kurulumu ve kullanımı oldukça basittir. Demosuna internet sitesinden ulaşmak ve ücretsiz bir şekilde indirmek mümkündür.

 

  1. 4. Magento

 

            Orta büyüklükte bir e-ticaret sitesi için Magento kullanılabilir. Altyapı olarak PHP ve MYSQL kullanılmaktadır. Magento Go, Magento Enterpise Edition ve Magento Community Edition şeklinde 3 farklı versiyona sahiptir. Bu 3 farklı versiyondan Magento Communıty Edition ücretsizdir. Diğer versiyonlara belirli ücretler ile sahip olunabilir. Sınırlı düzeyde bir Türkçe dil desteği vardır. Kullanıcılar tarafından biraz karışık bir yazılım olarak görülmektedir.

 

  1. 5. NopCommerce

 

            E-ticaret yazılımlarının birçoğundan farklı şekilde MS SQL ve asp.net altyapısını kullanmaktadır. B2b ve B2C projelerinde kullanılabilecek bir yazılımdır. Ücretsiz bir şekilde sahip olunabilir. Kullanımı kolaydır. Eklenti ve tema desteğini içerisinde barındırmaktadır. Volvo, The North Face ve Reebok gibi referanslara sahiptir.

 

  1. 6. WordPress Woocommerce

 

            İçerik yönetim sistemi olan wordpress’in e-ticaret eklentisidir. WordPress e-ticaret siteleri için gelişmiş seo desteği sunmaktadır. Woocommerce kullanılarak wordpress sitesi üzerinden satış yapılabileceği gibi tamamen bir e-ticaret sistemine sahip olmak da mümkündür. Bu eklentiyi kullanan kişilerin mutlaka wordpress seo ayarlarını yapması gerekir.

 

  1. 7. WordPress Jigoshop

 

            WordPress tarafından sunulan bir diğer e-ticaret eklentisidir. Stok yönetimi, ödeme sistemleri ve para birimi gibi özellikleri içerisinde bulundurmaktadır. Ancak tema desteği konusunda woocommerce eklentisinden biraz geri planda kalmaktadır. Eklentiyi kullanarak wordpress sitesi üzerinden satış yapmak mümkündür. Gelişmiş özelliklerinden dolayı kullanıcıların bazıları tarafından tercih edilmektedir.

Yorumlar (0)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.