18Eki 2017

0

11634

0

PrestaShop Nedir?

PrestaShop yaklaşık 10 yıldır 1000’lerce sitede kullanılan en yaygın açık kaynak kodlu sanal mağaza sistemlerinden biridir. 100’lerce tasarım ve modül arşivi olan tüm dünya tarafından benimsenip tema ve modülleri geliştirilen bir portal yazılımıdır. Fransa’da doğan bu sistem tüm dünyada kullanılmaktadır.

 

osCommerce, OpenCart, Magento, Woocommerce, VirtueMart gibi açık kaynak kodlu bir sistem olan PrestaShop bu sistemler arasında hatrı sayılır bir seviyededir. Bu seviyeye ulaşmasını sağlayan en önemli maddeleri güncel teknolojileri kullanması ve dünya standartlarına uygun olarak geliştirilmesini söyleyebiliriz. Yazılım gelişme esnasında en önemli yapı taşlarından birisi geliştiriciler olmuştur. PrestaShop bunun çok farkındaydı. Ayrıca ilk kurulduğu zamanlarda ortaya çıkan PHP 5 ve OOP mimarisinin etkisi büyük oldu. Yazılımcılar için OOP yi anlamak içinde bir nevi köprü görevi gördüğünüde söyleyebiliriz. Çünkü PrestaShop PHP nin OOP özelliğinin eklendiği devrim niteliğindeki PHP 5 sürümü ile birlikte doğmuştur.

PrestaShop sistemini hepiniz duymuşsunuzdur. Peki bu sistem ne işe yarıyor? Prestashop modül sistemi, temaları ve diğer konular hakkında sizi bilgilendireceğiz. PrestaShop alanında Türkiye’de 2017 yılında verdiğimiz hizmetin yanı sıra bu alandaki tecrübelerimizi aktarmamızın da gerekli olduğunu düşünüyoruz. O halde sistem hakkında hiçbir bilgisi olmayanların da anlayabileceği şekilde şimdi başlayalım.

PrestaShop nedir?

PrestaShop ücretsiz, açık kaynak kodlu bir e-ticaret çözümüdür. Yazılımlar, Açık Yazılım Lisansı (OSL) kapsamında yayınlanmaktadır. MySQL veritabanı yönetim sistemi desteği ile PHP programlama dilinde yazılmıştır.

PrestaShop şu anda dünya genelinde 250.000’den fazla mağaza tarafından kullanılmaktadır ve 60 farklı dilde mevcuttur.

PrestaShop’u nasıl kullanırım?

PrestaShop’u WordPress sistemiyle ilişkilendirebiliriz. Ancak PrestaShop sadece ve sadece sanal mağaza merkezinde, e-ticaret siteleri için geliştirilmiştir. Bu sistemi kurmak için sitenizin sunucusuna en güncel Prestashop yazılımını yüklemeniz yeterli. Bunun için de PrestaShop indir sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.

Yüklemeyi gerçekleştirdikten sonra hemen ister ücretsiz, ister ücretli bir temayı kurarak sistemi denemeye ve kullanmaya başlayabilirsiniz.

PrestaShop temaları

Dediğimiz gibi PrestaShop sistemini WordPress sistemiyle ilişkilendirebiliriz. Tıpkı WordPress’te olduğu gibi PrestaShop’ta da tema sistemi var. Bu temaları yazılımcılar geliştiriyor ve siz de online mağazanızı oluştururken hazır şekilde bu temalardan yararlanabiliyorsunuz. Bu temalar ise ücretli ve ücretsiz olmak üzere ikiye ayrılıyor. Kendinize uygun olanı seçip ilerleyebilirsiniz. PreshaShop tema konusunda yardıma ihtiyacınız olursa bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Prestashop modül

Ancak temaların yanı sıra almanız gereken modüllerin de olacağını hatırlatalım. Modül sistemini de WordPress’teki eklentiler gibi düşünün. İhtiyaca yönelik geliştirilen bu modüller bazen hayat kurtarabiliyor gerçekten. Mesela bir sanal pos sistemi arıyorsunuz. Merak etmeyin PrestaShop’ta hemen bulabilirsiniz. Ve bunu kurmak çok kolay. Ücretli şekilde satın aldığınız bir modülü sadece “aktif et” diyerek sitenizde kullanmaya başlayabilirsiniz. PrestaShop modül konusunda da yardım isterseniz eğer bizimle iletişime geçebilirsiniz. Ayrıca kendi modüllerimizi incelemek isterseniz de sizi PrestaShop Modüllerimiz bölümüne alalım.

Tamamen açık kaynaklı

PrestaShop sisteminin bu denli ünlü olması ve 300 bine yakın mağaza tarafından aktif olarak kullanılmasının en büyük sebeplerinden birisi tamamen açık kaynaklı olması. Yani sistemle ilgili, temayla ilgili ya da bir modülle ilgili istediğiniz her şeyi değiştirebilir, kendinize uyarlayabilirsiniz. Bu özelliği ise PrestaShop kullanıcılarını e-ticaret alanında tamamen “özgür” hale getiriyor.

Türkiye’de de her geçen gün daha popüler hale gelen bu açık kaynak kodlu sistem ilgili tüm sorularınızı, problemlerinizi bize iletişim bölümümüzden iletebilirsiniz.

Görüşmek üzere.

Yorumlar (0)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.