Arama Motoru Optimizasyonu (SEO), bir web sitesini online olarak tanıtmanın ve pazarlamanın ayrılmaz bir parçası oldu. Konvansiyonel işletmeler bunu bilmekle uğraşmadı, ancak ekosistemin devreye girmesiyle herkes dijitalleşmeye başladı. Bu nedenle, ziyaretçilerin arama motorlarından gelmesini sağlamak için SEO hakkında daha fazla araştırma yapmak zorunda kaldılar. %33 kişi ürün aramalarına Google’dan başlıyor ve SEO’yu görmezden gelmek, e-ticaret […]
10 Adımda Prestashop Sanal Mağazanızı Oluşturun!
Aşağıda verdiğimiz maddeleri uygularsanız siz de kendi online mağazanızı kurabilirsiniz. İhtiyacınız olan 3 şey ise kendinize ait bir Domain, Çokça fikir ve Sabır.
1 – Bakım Modu
Bu uygulamayı etkinleştirerek siz mağazanızda arka planda tüm işleri yürütürken sitenize giren insanlara bakımda olduğunuzu ve kısa zamanda onlarla beraber olacağınızı iletir. Sitenize giren kişilere çaktırmadan sitenizde değişiklikler testler yapabilirsiniz.
2 – Dil Yapılandırma
Yurt dışına satış yapmak isteyen sanal mağaza sahiplerinin sitesinde birçok dile çevrilmiş olması gereklidir. Herhangi bir dilden giriş yapan müşteri mağazanızdaki ürünlerin açıklamalarını anlamalı ve rahat bir şekilde ödeme yapabilmelidir.
3 – Katalog Düzenleme
Bu madde mağazanız için çok önemli bir unsurdur. Kataloğunuzu yapılandırmak, ürünlerinizin resimlerini tanımlamak ve ürünlerinize uygun resimler belirleme maddelerini daha önceden belirlemiş olmanız gereklidir. İlk adımlarda mağazanızda yapmak istediğiniz değişiklikleri düşünün. En iyi kategorilere sadık kalmaya çalışın ve bir ürün ararken alt kategorilerden kaçının. Ayrıca ürün fotoğrafının kalitesinden ödün vermeyin.
4 – Statik İçerikle Sayfalarınızı Oluşturun
Şartlar ve Koşullar
Siparişler, teslimatlar, ödeme, para çekme ve mağazanızın diğer tüm kuralları bu sayfada görünmelidir. Genel olarak alt bilgide yer alan müşterileriniz, siparişlerini ödediklerinde onları onaylamak zorundadır.
Diğer Önemli Sayfalar
Hakkımızda: Müşterileriniz sizi tanımıyor ve sizin mağazanıza girdiklerinde sizi tanıması için en ideal sayfa. Kendinizi tanıtma, değerlerinizi paylaşma ve müşterilerinize sattığınız ürünler hakkında bilgi vermenize olanak sağlar. Bilgilendirici ve eksiksiz bir “Hakkımızda” sayfası oluşturduğunuzdan emin olun!
İletişim: İletişim sayfanız müşterilerinizi size bağlayan ve onlarla etkileşime girmenizi sağlayan formdur. Sizinle nasıl iletişim kurabilecekleri ve onlara nasıl yardım edip sorularına cevap verebileceğiniz bir sayfa olmalıdır.
Güvenli Ödeme ve Teslimat sayfaları PrestaShop’ta zaten mevcut. Onları düzenleyin ve mağazanıza uyacak şekilde ayarlayın.
5 – Ödeme Yöntemi Ayarlama
Müşterilerinize siteniz üzerinden veya diğer tüm ödeme sistemlerini sağlamak sizin mağazanızın geri dönüşüm oranını arttırarak daha fazla kullanıcıya ulaşmanızı sağlar. Banka modüllerini inceleyin ve kendi sitenize entegre edin.
6 – Kargolama Yöntemi Kurmak
Kargo yöntemi için hangi taşıyıcı firma ile çalışmanız gerektiğini belirlemelisiniz. Farklı ülkelere satış yapacaksanız eğer unutulmaması gereken bir kural farklı ülkelerin farklı alışkanlıkları olduğu. Diğer ülkelere ihraç ederken ürünlerinizin ağırlığına, boyutuna, ürünün türüne vs. birçok yöntem seçebilirsiniz.
7 – Logonuzu Ekleyin
İlk adımlar tamamlandıktan sonra mağazanızın görünümünü düşünmeniz gerekir. Online olarak satış yapacağınız için insanların gözünde tasarımsal olarak dikkat çekmeniz çok önemlidir. Oluşturacağınız logoya göre mağaza sayfalarını ayarlamalısınız.
8 – Bir Tema Seçin
Mağazanızın görünümünü ve kullanıcı görüşünü benimseyecek bir tema seçmeniz gereklidir. Seçeceğiniz tema sattığınız ürün ve hitap ettiğiniz kitleye uygun olması çok önemlidir. En çok kafa yormanız gereken kısım tasarımsal olarak diyebiliriz, bu işlem çok önemlidir.
9 – Modüllerinizi belirleyin ve ekleyin
Modüller sizin mağazanızın daha rahat çalışmasını sağlar. Birçok modül farklı özelliklere sahip olmakla beraber size zamandan vakit kazandıracak teknik anlamdaki modülleri de araştırıp belirlemeli ve sitenizde satış yapmaya başlamadan önce bunları sitenize entegre etmeniz gereklidir.
10 – Son Kontroller ve Her şey Tamam!
Şimdi kendinize biraz zaman ayırın ve sitenize genel olarak bir test yapın. Müşteri olarak giriş yapın ve ürün satın alın veya misafir girişi yaparak ürün satın almayı deneyin. Son kontrolleri dikkatlice yapmanız çok önemlidir satış yapmaya başladıktan sonra müşterilerden şikayetler almak istemezsiniz.
Bu 10 adımda bahsettiğimiz konular yüzeysel olabilir, bu yeni girişimcilik yolculuğunuzda kendinizi geliştireceğinizi ve daha birçok şeyi zamanla öğreneceğinizi bilmelisiniz. SEO, Dijital pazarlama ve Google reklamları gibi satış yapma hazır olduktan sonra tanışacağınız birçok yeni araç var, daha fazlasını öğrenmek için takipte kalın!
Yorumlar (0)